Promocija CD-a “Hylia`s Victory“

123

U sredu, 2.11. održana je promocija CD-a “Hylia's Victory“. Na njemu se nalazi 9 numera koje je komponovao učenik Muzičke škole,  smer Dizajn zvuka, Viktor Farago, a izdat je od strane udruženja Artmreža iz Novog Sada uz podršku Muzičke škole. Producent i izvođač na harfi je profesorka škole, Željka Milošević. 

Na početku je prikazan spot za jednu numeru. Direktorka škole Milena Despotović, otvarajući promociju, istakla da škola uvek nastoji da pomogne mlade talentovane ljude koji su spremni da se bore da ostvare svoje snove.

Željka Milošević je govorila o radu na projektu, koji je trajao dve godine. Istakla je kako je to multimedijalni projekat, gde su, osim harfe koju ona izvodi, svi ostali instrumenti izvedeni elektronski. Izvođenje tih numera je tako planirano da se izvodi na harfi, uz pratnju matrice. Muzika na  CD-u je primenjena, a inspirisana je video igricom “Legend of Zelda“ u kojoj je Hilija jedna od reinkarnacija Zelde koja svira harfu, čijim zvucima otvara put ka drugim svetovima. Ona takođe podučava i druge junake kako da sviraju harfu, pa im je i pozajmljuje na tom putu. Njena krila nisu uvek vidljiva, a u rukama pored harfe nosi mač. Naziv “Hylia's Victory“ izveden je iz imena autora, Viktor. 

Dirigent Mina Bošnjak, takođe profesorka u školi, je istakla dualizam kompozicija – suprotstavljenost ali i saradnju harfe, kao jednog od najstarijih instrumenata sa elektronskom muzikom. Ovih 9 numera doživljava kao 9 stavova, gde se na način zrelog kompozitora, iako je reč o učeniku srednje škole, prelazi iz lirskih i nežnih delova do dramskih kulminacija. 

CD se može kupiti u Muzičkoj školi po ceni od 300 dinara, a prihod će biti namenjen za izdavanje novog tiraža.

Video sa promocije možete pogledati na Youtube kanalu škole ili klikom ovde, a web stranicu projekta na http://hyliasvictory.artmreza.com/